Lasse Johansson

Torsdag 13 maj

Programledare: Lasse Johansson

Iran snart ett kärnvapenland
Enligt en källa som vår korrespondent Maria Persson Löfgren mött är Irans ambition att skaffa sig kärnvapen inom två år. Källan som är centralt placerad i Iran, säger att han själv var förvånad över hur långt de Iranska forskarna kommit med sitt arbete i ett hemligt forskningscentrum några hundra meter under jorden. Lyssna kl. 06.15

Utländska läkare
Attityden hos de utländska läkarna passar inte alltid de svenska patienternas kynne. De utländska läkarna som rekryterats på senare år får blandade recensioner från patienterna. Lyssna kl. 06.38.

Blix om Irans kärnvapen
Hans Blix tidigare chef för IAEA - internattionella atomenergiorganet numera ordförande i Kommissionen mot massförstörelsevapen om de nya uppgifterna kring Irans kärnvapenprogram. Lyssna kl. 07.21

Syslav i Kungsbacka
En kvinna frånThailand har i fyra år hållits fången i en källare i Kungsbacka, hon har arbetat som sömmerska från tidig morgon till sen kväll, alla dar i veckan, för tusen kronor i fickpengar, och ytterligare tusen kronor insatta på ett konto till barnens skolgång. Polisen lade först ned förundersökningen, men nu undersöker de om hennes ”arbetsgivare” brutit mot lagen. Lyssna kl. 07.39.

Tortyrbilderna från Irak
Bilden på fänglesevakten, Lynndie England, när hon glatt pekar på Irakiska fångar som tvingats onanera har upprört en hel värld. Igår gav hon sin första intervju och sade då att det var befälen som beordrade henne att vara med på bilderna. Lyssna kl. 08.15.

Djurgudstjänst utanför Rättvik
På söndag hålls en lite annorlunda gudstjänst i Ore församling utanför Rättvik. Man har bjudit in till husdjursgudstjänst. Vi pratar med Jan Marbenius kyrkoherde i Ore församling. Lyssna kl. 08.26.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista