Lasse Johansson

8 juni

Programledare: Lasse Johansson

Missbruket av heroin ökar

Alltfler unga testar den tunga narkotikadrogen i Sverige, och dödskurvan pekar stadigt uppåt - På tio år har antalet döda till följd av narkotikamissbruk fördubblats, enligt Socialstyrelsens dödsorsaksregister. Heroinet som tidigare var ett storstadsproblem har alltmer kommit att sprida sig till mindre kommuner och län. På bara fem år minst 20 unga missbrukare dött bara i Örebro län på grund av överdos.

06.15 Reportage och samtal med Philip Lallander, sociolog.

Freivalds resa till Israel

I kväll åker utrikesminister Laila Freivalds till Israel. För första gången på tre år reser en regeringsrepresentant för att träffa den israeliska regeringen. Och det blir bara regeringen, eftersom israels hållning är att vägra träffa utländska besökare som även vill möta den palestinska ledningen. Den svenska regeringen väljer att böja sig och därför finns inga palestinska möten inplanerade.

06.38 Förklarar Laila Freivalds själv varför

Korrespondentkrönika

06.45 Med Bengt Lindroth från Helsingfors

Svenska regeringen stöder snuset

Idag är det förhandlingar i EG domstolen om svenskt snus skall få säljas i resten av Europa. Hitills har EU ansett det för farligt men nu skyndar den svenska regeringen till tobaksbolagens sida. I en skrivelse till domstolen förklarar regeringen att snuset inte alls är så hälsovådligt.

Sänds 07.20

Venuspassagen

07.40 direktsänder vi inför massmeditationsmötet för kärlek när planeten Venus passerar solen.EU-utfrågningar Idag är det dags för Kristdemokraternas Anders Wijkman. 06.25 Reportage om motsättningarna inom Kd om partiets Europapolitik 08.15 Utfrågningen av Kds toppnamn.

EU-utfrågningar

Idag är det dags för Kristdemokraternas Anders Wijkman.

06.25 Reportage om motsättningarna inom Kd om partiets Europapolitik

08.15 Utfrågningen av Kds toppnamn

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".