Foto: Lefteris Pitarakis/Scanpix
P1-morgon måndag 31 januari

Glädje och osäkerhet i Egypten

Glädje och osäkerhet i Egypten, Cecilia Uddén
5:46 min

Protesterna i Egypten fortsätter, folket hoppas på ett nytt ledarskap men osäkerheten om vad som kommer ske härnäst är stor. Cecilia Uddén, vår Mellanösternkorrespondent, rapporterar direkt från Kairo.

Oppositionspolitikern Mohamed Elbaradei tycks alltmer framstå som oppositionens samlande kraft i kampen mot Hosni Mubarak. Samtal med Kristina Aboulghar i Kairo, vars make är en av Mohammed Elbaradeis närmaste rådgivare. Hör även Susanne Olsson, islamolog och Egyptenkännare.

Grannlandet Israel ser Egypten och Hosni Mubarak om en viktig allierad i regionen. Hur påverkas Israel av utvecklingen? Samtal med Anna Weeder, frilansjournalist i Israel och Michael Schulz, fredsforskare vid Göteborgs universitet.

Sociala medier på nätet som Twitter och Facebook har spelat en avgörande roll för händelserna i Egypten. Myndigheterna försöker desperat tysta informationen genom att stänga ner internet. Möt en av de unga svensk-egyptier som försöker följa utvecklingen via nätet. Hör även Javeria Rizvi Kabani, en av producenterna bakom dokumentärfilmen Zero Silence, som handlar om unga bloggare i bl a Egypten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".