Demonstranter vid Tahrir-torget, även kallat Befrielsetorget, i Kairo. Foto: Ben Curtis/Scanpix.
P1-Morgon tisdag 1 februari

Oppositionen kraftsamlar i Egypten

Oppositionen kraftsamlar i Egypten
9:33 min

Protesterna fortsätter i Egypten där demonstranterna nu är inne på sin åttonde dag. Idag hoppas oppositionen på att samla en miljon människor på Tahrirtorget. Samtal med Mona Aboulghar, läkare bosatt i Kairo. Protesterna i Egypten sprider sig till andra arabländer. I Jemen har oppositionen kallat till en stor demonstration den 3 februari som man valt att kalla "ilskans dag". Samtal med Delvin Arsan, statsvetare som bor och arbetar i Jemen.

Om Mubarak avgår kan det Muslimska brödraskapet ta över. Kristna i Egypten befarar att landet kan gå samma väg som Iran. Diskussion mellan Magda Ayoub, kristdemokrat och kristen egyptier och Peter Weiderud, ordförande för de kristna Socialdemokraterna i Broderskapsrörelsen.

Vad händer i Egypten om Mubarak lämnar makten? Samtal med Per Björklund, frilansjournalist som bott i Egypten i tre år och som snart kom mer ut med en bok om Egypten med arbetstiteln "Arvet efter Mubarak - Egyptens kamp för frihet". Karim Sadek, demonstrant på väg till  Tahrirtorget för att demonstrera, medverkar också.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".