President Hosni Mubarak meddelade igår att han inte ställer upp för omval i september. Foto: AP Photo/Egyptian State Television via APTN/ Scanpix.
P1-morgon onsdag 2 februari

Mubarak säger att han avgår som president i höst

Khaled Alfek, direkt från Kairo
6:24 min

I ett tevetal på onsdagkvällen meddelade Eygptens president att han lämnar presidentposten när den nuvarande mandatperioden går ut i september. Men de demonstrerande i Kairo är inte nöjda med beskedet. Samtal med Khaled Alfek, egyptier som också bor i Sverige och deltagit i protesterna sedan de började. 

Mubaraks besked öppnar för Muslimska brödraskapet, den populära politiska rörelse som vill se en Egyptisk stat byggd på Sharialagar. Samtal med Ashraf el Khabiri, svensk-egyptier och sympatisör med Muslimska brödraskapet.

Hur tänker Egyptens president Hosni Mubarak? Samtal med Lars Gunnar Erlandsson, tidigare Sveriges Radios Mellanöstern-korrespondent och Kristina Albourghar som bor i Kairo.

Hur fungerar vardagslivet när det pågår en revolution? Samtal med Lailia Rifaat, svensk-egyptier som bor alldeles nära Tahrirtorget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".