Tisdag 22 juni

Programledare: Pia Fridén

Populär parlamentariker
EU:s regeringschefer har precis kommit överens om hur unionens nya grundlag ska se ut. Men svårigheterna för EU-ledarna är inte över i och med detta, tvärtom är det nu det verkligt svåra arbetet börjar - att övertyga sina alltmer EU-kritiska befolkningar. En av dem som kommer att ta sig an den uppgiften nu är Poul Nyrup Rasmussen, före detta socialdemokratisk statsminister i Danmark och nyvald Europaparlamentariker som fick 400 000 kryss i valet. Han gästar P1 morgon klockan 6.15.

Ödesmatchen Sverige - Danmark ikväll
Så till ämnet som alla pratar om. Erik Hamrén, före detta tränare ÖIS, nu tränare i Ålborg i Danmark och Elin Ekblom, fotbollspelare i Hammarby och landslaget talar om Danmarks och Sveriges styrkor och svagheter kl 07.38. Och så har vi tagit pulsen på stämningen i Köpenhamn inför matchen: förväntan och segervisshet på stadens gator. Reportage klockan 8.20.

Sexuell exploatering av barn - växande problem
Att barnpornografin breder ut sig även i Sverige har vi blivit varse de senaste åren - och alldeles nyligen gjordes tillslag mot 118 svenska män som köpt barnporr på internet. Men finns sånt som barnprostitution verkligen i Sverige? Den första stora kartläggningen av hur barn exploateras sexuellt i Sverige är nu färdig. Margareta Israelsson är socialdemokratisk riksdagsledamot, och ansvarig för utredningen. Hon berättar om den klockan 8.15.

Livsfarligt att rapportera från Irak
Inte bara den irakiska civilbefolkningen, amerikanska soldater, utländska hjälparbetare å företagare lever farligt i Bagdad och dess omnejd. Även situationen för de utländska journalister som rest dit för att bevaka och beskriva det kaotiska läget där, är mycket riskfylld. 
Sten Sjöström, Sveriges Radios korrespondent i Bagdad och Jesper Strömbäck, massmediaforskare talar om de närmast omöjliga villkoren och dess effekter på rapporteringen. Sändes 07.20.

Strid om KRAV-märkning
Till skillnad från andra charkprodukter så innehåller de krav-märkta inte konserveringsmedlet nitrit - inte än så länge i alla fall. Men idag ska KRAV:s styrelse diskutera nitritets vara eller icke vara i KRAV-mat. Delar av styrelsen tycker att nitritet kan vara förenligt med KRAV-märkning, andra menar att det äår början på slutet för folks tillit till märkningen. Niklas Warén, kvalitets- och miljöchef på Ica Sverige och Bengt Ingerstam, ordförande för Sveriges konsumenter i Samverkan diskuterar frågan klockan 06.20.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista