Lasse Johansson

Onsdag 23 juni

Programledare: Lasse Johansson

Italien försvann ur EM

Åke Malm, P1-morgons medarbetare i Rom, berättar om morgonen efter segern, som blev en förlust. Och om konspirationsteoretikerna som fick rätt: Det blev 2-2 i matchen mellan Sverige och Danmark. Kl. 6.15

Moskvas fascinerande tunnelbana

Edvard Unsgaard, medarbetare i Moskva, om ett av världens största och mest omtalade tunnelbanenät - det i Moskva. Kl. 6.20 

Reportage: Israelisk fotoutställning med förhinder

I Tel Aviv i Israel pågår just nu en speciell fotoutställning, gjord av israeliska f.d. värnpliktiga.
För många av dem är militärtiden inte bara lång - 3-4 år - utan även svår. Utställningen är några unga mäns sätt att bearbeta tunga upplevelser från åren som soldater. Men när vår utsända Christina Gustafsson besökte utställningen, fick den också ett annat - ovälkommet - besök: Militärpolisen kom dit för att förhöra utställarna. Kl. 6.23

Mer fotboll - hur bra var svenskarna?

Klas Ingeson, landslagsveteran bl a från fotbolls-VM 1994, och Tobias Regnell, chefredaktör för tidskriften Offside, kommenterar svenskarnas insatser i matchen mot Danmark. Kl. 7.21.

(m) + (v) = sant - i alla fall i Sörmland

Privatisering, bolagisering eller satsningar på den offentliga sektorn. Ja, vanligtvis brukar det vara lätt att skilja moderaternas politik från vänsterpartiets - men i Sörmlands landsting har samarbetet mellan de två partierna lett till att de gemensamt med fyra andra partier tagit makten över hälso- och sjukvården i länet. Reportage av Lars Ekelöf.

Lars Ohly, partiledare för vänsterpartiet, och Per Westerberg, länsordförande för moderaterna i Sörmland, diskuterar ideologiernas roll i en tuff ekonomisk verklighet. Kl. 6.38 och 8.20.

Mer fotboll - hur bra var svenskarna?

Klas Ingeson, landslagsveteran bl a från fotbolls-VM 1994, och Tobias Regnell, chefredaktör för tidskriften Offside, kommenterar svenskarnas insatser i matchen mot Danmark. Kl. 7.21.

Dålig kontroll av privata behandlingshem

Under några dagar har vi kunnat höra i Ekot om olika problem med privata HVB-hem, dvs behandlingshem för barn och ungdomar - bland annat om hem som får fortsätta drivas trots att ungdomar farit illa där, till exempel lockats till missbruk och att begå brott. Problemen med de här hemmen är inte nya - redan för tre år sedan gjorde Sveriges Radio en granskning som visade stora brister hos både hemmen och myndigheternas kontroll och tillsyn av dem.

Marie Sallnäs, forskare i socialt arbete vid Stockholms universitet, påtalade problemen redan för fyra år sedan. Vad har hänt sedan dess? Kl. 7.39.

Dagen efter fotbollsfesten i Köpenhamn

Det var inte bara i Sverigedet var fotbollsfest igår. Rådhusplatsen i Köpenhamn var fullt med folk. Malin Bring, frilansjournalist i Danmark, rapporterar om glädjen i vårt grannland. Kl. 8.15.

Tord Grip kommenterar svenskarnas spel

Mer om det omöjliga resultatet igår: 2-2 matchen mellan Danmark och Sverige, som gör att bägge lagen kan gå vidare, medan Italien får åka hem.

Tord Grip, tränare för engelska fotbollslandslaget och ”Svennis” högra hand, har inte bara ros att ge... Kl. 9.10

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista