Jörgen Huitfeldt

Tisdag 10 augusti

Programledare Jörgen Huitfeldt

Nya förslag ska göra det lättare för skuldsatta

Senare idag kommer den så kallade skuldsaneringsutredningen med sina förslag. Hur ska de som har stora skulder lättare kunna komma på fötter igen och få en ny start? Bland annat det har utredarna funderat över. Lagen om skuldsanering har kritiserats från flera håll - bland annat för att det har tagit alldeles för lång tid för de skuldsatta att komma igång med saneringen. Regeringens utredare Ralf G Larsson berättar själv i P1 morgon om sina förslag klockan 7.21

Hur man fastnar i skuldfällan - och hur man kommer ur den

Skuldsanering erbjuds i dag bara dem som är svårt skuldsatta. P1 morgon pratar med en av dem, som berättar om skuldsanering ur den skuldsattes perspektiv klockan 6.15. Klockan 6.20 sänds ett reportage om Karyn Bosnak, amerikansk journalist som startade en webbsida för att komma ur skuldfällan.

OS i terrorbekämpning

För första gången har det internationella atomenergiorganet IAEA varit inblandat i OS-förberedelserna: för att förebygga attacker med kärnvapen. Det är det första sommar-OS sen 11 september och världen har terrordåd på Bali, i Madrid och i Saudiarabien bakom sig och så kriget i Irak. Aldrig har så mycket pengar satsas på säkerhetsarrangemang i ett OS - 9 miljarder kronor - och för varje deltagare finns sju personer som arbetar med säkerheten på olika sätt. Terroristexperten Magnus Ranstorp pratar om möjliga scenarier inför OS-starten och sportjournalisten Bengt Skött jämför med andra OS klockan 6.38.

Valobservatörer till USA?

Gamla hålkortsmaskiner och valsedlar som missuppfattades av väljarna förvandlade förra presidentvalet i USA till en tragisk fars. Och det valresultat som förde George Bush till makten ifrågasätts fortfarande.

Nu har USA:s utikesminister Colin Powell överraskande erbjudit valobservatörer från OSSE (Organisationen för Säkerhet och Samarbete i Europa) att övervaka höstens presidentval. Något som normalt bara sker i nyfödda, eller urspårade demokratier som till exempel Zimbabwe. Pierre Schori har själv varit valövervakare och diskuterar frågan klockan 6.43.

Peter Althin om sina dubbla roller

Peter Althin är rubrikernas man denna sommar. Ena dagen försvarare åt Hallrymmaren Tony Olsson, andra dagen talesman för svenske Guantanamofången Mehdi Ghezali. Och hela tiden riksdagsledamot för kristdemokraterna.

Ett yrkesval som väcker kritik. Hör honom bemöta kritiken klockan 7.38.

Nytt terrordåd i Turkiet

Hör journalisten Yavuz Baydar på den turkiska dagstidningen Miliyet om morgonens sprängattentat i Istanbul kl 8.15.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".