Fredag 12 november

Programledare Camilla Kvartoft

Arafats begravning
Stoftet av den palestinske presidenten Yasser Arafat fördes under torsdagskvällen till Egypten. Under fredagen hålls en ceremoni i Kairo. TT:s Henrik Samuelsson berättar om stämningen på plats. Under eftermiddagen begravs Arafat i Ramallah. En ceremoni som kan leda till oroligheter eftersom många av dom palestinier som vill ta sej till Ramallah och delta i begravningen kommer att stoppas i vägspärrar på vägen. En av dom som skulle åka till Ramallah om det gick är Fabia Khazendar, svenskfödd palestinier som bor i Nablus på Västbanken. Kl 6.15.

Ramadanrean glömd av köpmännen
Kan Ramadan-rea bli nästa stora köpfest i klass med julhandeln eller påskhandeln? I helgen bryter muslimer världen över sin månadslånga fasta, och tre dagars firande börjar. Då handlar många muslimer nya kläder, leksaker till barnen och massvis med mat.
I muslimska länder har butikerna rea och andra erbjudanden, just vid fastemånaden Ramadan. I Kista galleria i nordvästra Stockholm har en av guldsmedsbutikerna specialerbjudanden under fastemånaden berättar ägaren Alisa Alkmisi. Reportage av P1-morgons Katja Magnusson.

Dokumentärer i massor
Just nu pågår Tempo dokumentärfestivalen i Stockholm där radioprogram, filmer och foton visas. På Fars dag på söndag spelas flera dokumentärer upp som handlar om pappor. Bland annat radiodokumentären ”Bara Gud kvar - om en pappa 25 år efter hans död” gjord av Karine Mannerfelt. Hon berättar sin dramatiska historia i P1-morgon kl 6.38.

Korrespondentkrönika
Thomas Nordegren i Washington berättar om hur Arafats död behandlas i USA, kl 6.38

Rödgrön kannibalism?
Efter avslöjandena om vänsterpartiets förhållande till kommunismen och det efterföljande opinionsmässiga raset för partiet är nu kampen om vänsterrösterna i full gång. Miljöpartiets språkrör Peter Eriksson har skrivit en öppen invit till vänsterpartister som känner sig vilsna i partiet - på föreningen Vägval Vänsters hemsida. Pernilla Zethréus, partisekreterare i vänsterpartiet diskuterar med Peter Eriksson om den borgerliga kannibalismen - att ta röster från varandra istället för från mostståndarlägret, smittat av sig till regeringssidan. Kl 7.21

Allawis dilemma
I Irak gick tidsfristen igår kväll ut för premiärminister Allawis kidnappade släktingar. Det var i tisdags som Allawis 75-årige kusin, hans hustru och svärdotter fördes bort från sitt hus i Bagdad av maskerade män. En tidigare okänd islamistisk grupp kräver ett omedelbart slut på attacken mot al-Falluja. Annars kommer premiärministerns släktingar att halshuggas. Sveriges radios Nils Horner berättar om hur Allawi hanterar kidnappningskraven kl 7.39.

Fransk kolonialism i Elfenbenskusten?
I det västafrikanska landet Elfenbenskusten har våldet de senaste dagarna krävt närmare 150 dödsoffer och flera hundra personer har skadats. Rasande folkmassor har riktat sin ilska mot framför allt fransmän sedan den forna kolonialmakten i helgen bombade sönder stora delar av Elfenbenskustens flygvapen. Tusentals utländska medborgare har evakuerats men av dom 32 svenskarna i landet så har bara fem personer valt att lämna Elfenbenskusten. En av dem som är kvar i landet är Lisette Bergkvist, lärare som bor i utkanten av huvudstaden. Alex Duvall Smith, frilansjournalist i Paris och tidigare Afrikakorrespondent, medverkar också kl 8.15.

Solresa för pensionärer
Idag bär det iväg till solen för femton utvalda pensionärer som ska få testa äldrevården på Mallorca. Hör om Margit och Lennart Westerberg, 85 och 83 år gamla från Solna, som på morgonen ger sig iväg till solen, kl 8.25.

SAS-kabinpersonalen strejkar
Kabinpersonalen vid SAS i Köpenhamn inledde en strejk i morse som stoppade hela bolagets flygtrafik från Kastrups flygplats. Tusentals passagerare berörs.
Hör Bertil Ternert, presschef på SAS och Leif Niklagård, avtalssekeretare på Handelstjänstemannaförbundet, HTF kommentera strejken kl 09.15