Onsdag 17 november

Med Camilla Kvartoft

Mosul nästa mål för amerikaner

När amerikanska trupper slagit ner motståndet i Falluja har nu oroligheterna spridit sig till andra städer i Irak.Och igår inledde 1 200 amerikanska soldater en attack mot motståndsmän i Mosul. Hör den svensktalande vice borgmästaren Khasro Goran om läget i Mosul kl. 6.15. Lyssna även kl 7.39 på vad militärstrategen Stefan Forsell från Försvarshögskolan säger om spridningsrisken av oroligheterna.

Kopplerihärva i Bollnäs

I dag onsdag startar rättegången vid Bollnäs Tingsrätt mot sex män som står åtalade för bland annat grovt koppleri och grovt sexuellt utnyttjande av sex unga tjejer. Övergreppen skall ha pågått i flera år och när någon tjej hoppat av så har nya kommit till. För att ställa upp på sex skall tjejerna fått pengar och droger. Alla anklagade nekar till brott. Magnus Hansson, lokalreporter på radio Gävleborg i Bollnäs har läst förundersökningen och berättar om fallet kl 6.15.

Rektor vill skippa hemläxan

Slopa hemläxan! Den gör ändå ingen nytta. Varken i lågstadiet eller mellanstadiet. Det hävdar rektorn Ulf Leo på Flygelskolan i Lund som lade fram en magisteruppsats i ämnet för några dagar sedan. Men åsikterna går isär. Hör honom i debatt kl 7.21 med Tobias Billström moderat riksdagsledamot. Hör också reportaget om vad elever och lärare i en Malmöskola tycker om slopade läxor kl. 6.15

Tågen till Oslo läggs ner

Den här veckan invigdes det nya Miljö- och samhällsbyggnadsdepartementet, som har fått till uppgift att bygga det gröna, uthålliga folkhemmet. Men samtidigt rullar dom sista tågen mellan Stockholm och Oslo. För vid årsskiftet - lagom till firandet av att det är 100 år sen unions-upplösningen - läggs den mest miljövänliga förbindelsen mellan Oslo och Stockholm ned. Vad säger de i Norge och vad tycker tågresenärerna? Lyssna på vårt reportage kl. 6.38 och hör vad infrastrukturminister Ulrika Messing säger om nedläggningen av tågtrafiken.

Omdiskuterad namnpublicering

Alltfler brottslingar, såväl dömda som misstänkta publiceras idag med namn och bild i medierna. Det senaste exemplet är tidningen Norrländska socialdemokraten som tänker hänga ut dömda kvinnomisshandlare med både namn och bild i tidningen. Men hur vettigt är det och hur påverkas anhöriga av en sådan publicering? Hör Martin Jönsson, chefredaktör på tidningen Journalisten och Irene Wachenfeldt ordförande i riksorganisationen för kvinno- och tjejjourer i Sverige diskutera frågan kl 8.15.