1 av 5
2 av 5
Christine Bjælland, Nationella Stödgruppen för 22juli, säger att dom berörda måste vara beredda på att Breivik inte kommer att känna någon ånger. Tvärtom har han deklarerat att han hade velat gå längre. Foto: Jenny Sanner Roosqvist/SR
3 av 5
Markus Iestra, pressansvarig vid Oslo Tingsrätt har ett intensivt arbete med att organisera rättegången. Foto: Jenny Sanner Roosqvist/SR
4 av 5
Jenny Sanner Roosqvist, Helena Groll och Jorild Nordmelan. Foto: Magnus Westberg/SR
5 av 5
Helena Groll, Ulf Stridbäck, Pål Bjerketvedt. Foto: Magnus Westberg/SR
p1-morgon måndag 16 april

Rättegången mot Behring Breivik inleds

5:09 min

Rättegången mot Anders Behring Breivik inleds på måndagmorgonen. Han är åtalad för terrordåden i Oslo och på Utöya den 22 juli, vilka han också erkänt. Rättegången är den mest omfattande i norsk rättshistoria och hundratals journalister från hela världen är på plats i Oslo.
P1-morgon sänder direkt från Oslo med Helena Groll kl 7.18, 8.15 och 9.12.
Gäster är bl a Jorild Nordmelan, som var på Utöya, Paul Bjerketvedt, journalist på Norsk Telegrambyrå, som drabbades av bomben i Oslo och Ulf Stridbeck, professor i straffrätt vid Oslo Universitet.
Reportage av SRs Nordenkorrespondent Jenny Sanner Roosqvist. Kl 6.20.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista