Måndag 22 november

Dagens sändning innehåller bland annat följande:


Det talas om valfusk i Ukraina
I Ukraina är rösterna ännu inte färdigräknade, men just nu leder premiärministern, den ryssvänlige Yanukovich, över den andre kandidaten Yushenko, som redan talar om valfusk. Astrid Uhnér, före detta lärare i Ukraina, befinner sig i i Lviv i västra delen av landet. Hon berättar om sina iakttagelser kring valet och eventuellt valfusk.

Dansk flyktingpolitik ännu stramare
Den strama invandrarpolitiken I Danmark ser ut att bli ännu stramare. Den Venstre-Konservative regeringen som är beroende av det invandrarfientliga Dansk Folkeparti har gått med på hårdare tag för att få igenom finansloven, statens budget. Nu lockas irakiska flyktingar med pengar för att återvända mitt under brinnande krig. Andra stater riskerar även att förlora bistånd från Danmark om de inte vill ta emot flyktingar som idag befinner sig i landet.

Neddragningar inom vården i västra Götaland
Hjärtpatienter inom västra Götalandsregionen drabbas hårt av att det saknas pengar inom sjukvården. Nästa år stoppas alla planerade ballongsprängningar vid Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg.

Just nu väntar 100 patienter i regionen på att få sina kranskärl utvidgade med så kallad ballongsprängning. En kö som väntas öka till 300 personer om inget görs. En drabbad patient är Håkan Hedman från Göteborg.