1 av 3
Maren Schmidt Christensen och några av hennes AUF-väninnor som också var med på Utøya på en solig men blåsig grillfest i Moss.
2 av 3
Maren Schmidt Christensen, ordf. för AUF i Moss är redo för grillfest - iklädd de karakteristiska röda byxorna som studenterna har fram tills examensproven börjar. Foto: Jenny Sanner Roosqvist/SR
3 av 3
Det är viktigt att bara träffas och ha kul och få rättegången på avstånd säger Marius Brynildsen. Själv överlevde han massakern på Utøya genom att spela död. Foto: Jenny Sanner Roosqvist/SR

Överlevande ungdomar från Utöya vittnar i dag

5:12 min

I dag ska för första gången de ungdomar som skottskadades på Utöya vittna mot Anders Bering Breivik i rättsalen. Samtidigt kämpar de liksom alla andra överlevande för att leva ett så vanligt liv som möjligt. Vår reporter Jenny Sanner Roosqvist var med när ungdomar från det socialdemokratiska ungdomsförbundet träffades för att grilla korv och umgås.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista