Foto: Anders Wiklund/Scanpix

Kommuner gör olika bedömningar när matbutiker vill servera kunderna vin

Kommuner gör olika bedömningar när matbutikerna vill servera kunderna vin
6:16 min

Sedan alkohollagen ändrades för ett år sedan så har det blivit lättare för restauranger att få servera öl och vin. Även livsmedelshandlare som har delikatessdiskar har börjat inreda barer i sina butiker. Men långt ifrån alla får tillstånd. Många kommuner väljer att säga nej. Lars Ocklind, Icahandlare i Åre har fått avslag på sin ansökan om att servera vin i butiken. Är det rätt att neka butiker att servera vin? Debatt mellan Lars Ocklind och Jan Börjesson, förbundsordförande för nykterhetsorganisationen Länkarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".