1 av 2
Elledningsnätet är som ett badkar där vattennivån måste hållas konstant, säger Johan Lundqvist, Svensk Energi. Det måste fyllas på lika mycket som det tappas ut. Foto: Sven Börjesson/Sveriges Radio.
2 av 2
Peter Takacs är strategisk rådgivare på EON. Här på Öresundsverkets översta våning och med utsikt över Malmö. Foto: Sven Börjesson/Sveriges Radio.

Dags att slopa subventionerna till vindkraft?

Energiomställning i Tyskland, reporatage av Sven Börjesson
4:31 min

Är subventionerna till vindkraft väl använda pengar eller är det dags att slopa stöden och istället satsa pengarna på exempelvis järnvägar? Hör Sven Börjessons reportage om Tyskland där subventionerna skjutit i höjden och skapar debatt.

En grupp kristdemokratiska kommunpolitiker kräver nu att de svenska subventionerna till vindkraften slopas från 2015. Debatt mellan Ebba Busch, kristdemokratiskt kommunalråd i Uppsala, och Kent Persson, vänsterpartistisk ledamot i riksdagens näringsutskott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".