Torsdag 3 februari

Med Camilla Kvartoft

Dramastudent läste porrnovell för 6-åringar
Morgonekot rapporterar i dag om det märkliga dramat på en vanlig skola. Det är studenter från Dramatiska institutet och teaterhögskolan som har ett barnteaterprojekt för 6-10 åringar. Tanken är att man ska arbeta fram teaterförställningar i samspel med barnen...och temat är den egna kroppen, kärlek och sexualitet.
Men när en av dramatiska instituets studenter läste upp en pornografisk novell med detaljerade skildringar av oralsex mellan två små flickor för en klass med 6-åringar - så gick lärare och föräldrar i taket. Suzanne Osten projektledare för projektet och professor i regi vid Dramatiska Institutet. Hon medverkar i P1morgon klockan 6.22.

Viktigt Bush-tal i natt
Klockan tre i natt svensk tid klev president George Bush upp i talarstolen inför den amerikanska kongressen i Washington och höll sitt traditionsenliga tal om tillståndet i nationen. Utspel om Irak, socialtjänsten och arbetskraftsinvandring har utlovats i förtid. P1 morgon analyserar talet tillsammans med statsvetarprofessorn Claes Ryn klockan 6.15, och med politiska konsulter klockan 7.21.

Sverigedemokrater utmanar kommunal demokrati
I Svedala har kommunstyrelsen beslutat att ta fram ett handlingsprogram mot antidemokratiska yttringar i kommunen. Bakgrunden är att en rad motioner som sverigedemokraternas två representanter i fullmäktige lämnat in under mandatperioden bär antidemokratiska budskap. De sverigedemokratiska motionerna rör dessutom ofta frågor som ligger utanför Svedala kommun eller utgår från felaktiga uppgifter - och nu har övriga närmare 40 ledamöter i Svedala kommunfullmäktige fått nog. Lotta Malmstedts reportage om händelserna i Svedala sänds klockan 6.38. Därefter intervjuas statsvetaren Gissur Erlingsson om konsekvenserna av ett sådant här agerande.

Internationell valobservatör berättar om Irakvalet
Få internationella valobservatörer fanns i Irak under valet i söndags på grund av säkerhetsskäl. Men en som trotsade de befarade våldsamheterna och ändå var på plats under valet var Staffan Darnolf som arbetade med den irakiska valkommissionen i Mosul i norra Irak. Hör honom i P1morgon klockan 7.39.

Kurdiska framgångar i Irak-valet
Hur ska kurderna i Irak använda sig av makten i det nya irakiska parlamentet? Ännu har det inte presenterats något valresultat från valet i Irak i söndags...och ingen officiell siffra på valdeltagandet. Men de flesta bedömare är ense om att en stor del av kurderna har utnyttjat sin rätt att rösta. Det talas om ett valdeltagande på 80 %, och därmed borde den kurdiska alliansen få in rätt många representanter i det irakiska parlamentet. Statsvetaren Khalid Salih är just nu i Arbil i irakiska Kurdistan och klockan 8.15 berättar han om sin bild av hur kurderna kan komma att utnyttja sin ökade makt.