1 av 3
Det har hållits många demonstrationer i Jaroslavl nyligen. Det senaste till stöd för den fängslade borgmästaren. Foto: Johanna Melén/Sveriges Radio.
2 av 3
Ilja Osipov leder regionfullmäktige i Jaroslavl. Enligt honom handlar fallet Urlasjov inte om politik, utan om simpel korruption. Foto: Johanna Melén/Sveriges Radio.
3 av 3
Lokalpolitikern Andrej Aleksejev är övertygad om att ordern om att fängsla borgmästaren i Jaroslavl kommer från högsta ort. Foto: Johanna Melén/Sveriges Radio.

Riskfyllt att utmana makten i Ryssland

8:15 min

I skuggan av uppståndelsen kring den ryska oppositionspolitikern Aleksej Navalnyj, håller det på att gå riktigt illa för en annan person som utmanat det politiska etablissemanget. Förra året segrade Jevgenij Urlasjov stort över maktens kandidat i borgmästarvalet i staden Jaroslavl, en stad som snabbt döptes om till Rysslands demokratiska huvudstad. Nu sitter Urlasjov i ett häkte i Moskva, misstänkt för korruption. Reportage av Johanna Melén.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista