Sture Bergwall, som tidigare gick under namnet Thomas Quick, har redan friats för sju av de åtta mord han har dömts för. Foto: Scanpix
P1-morgon onsdag 31 juli

Sture Bergwall kan frikännas för alla mord han dömts för

"Möjligheterna att gå vidare är lika med noll"
11 min

Under onsdagen kommer beslut om det sista mordåtalet mot Sture Bergwall ska läggas ned. Allt tyder på det och det skulle också innebära att Sture Bergwall praktiskt taget är frikänd från alla åtta morden han dömts för. 

Vad innebär det för familjerna att Sture Bergwall frias? Morden är i sju av åtta fall preskriberade. Hur känns det att ingen döms för mordet på ens son?

Samtal med Anna-Clara Asplund och Björn Asplund, föräldrar till mördade Johan Asplund. Samtal också med Sven-Erik Alhemordförande i Brottsofferjourernas riksförbund och tidigare åklagare klockan 6.39

Vilka konsekvenser får det för det svenska rättssystemet? 

Samtal med Mattias Göransson, chefredaktör Filter och redaktör för boken "Fallet Thomas Quick: att skapa en seriemördare", Thomas Olsson, Sture Bergwalls advokat och Anne Ramberg, generalsekreterare advokatsamfundet.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".