Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Här hör du de senaste nyheterna, men vi nöjer oss inte där. Vi tar nyheterna djupare.

Provsmakning av laboratorieburgaren

Publicerat tisdag 6 augusti 2013 kl 05.00
Vilken betydelse får det konstgjorda köttet
7:10 min
En burgare framställd i ett laboratorium. Foto: AP Photo/David Parry, PA/Scanpix

I går avsmakades den första konstjorda hamburgaren inför ett stort pressuppbåd i London. Smakexperter gav godkänt betyg och att odla kött skulle innebära stora vinster för miljön men än är det långt kvar tills laboratorieköttet finns i kyldiskarna. Samtal med Julie Gold, docent i biologisk fysik vid Chalmers tekniska högskola i Göteborg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".