Angeles Bermudez-Svankvist får sparken som generaldirektör för Arbetsförmedlingen. Arbetsmarknadsminister Hillevi Engström meddelade beslutet på en presskonferens. Foto: Janerik Henriksson/Scanpix och Anders Jelmin/Sveriges Radio.

Vem bär ansvaret för Arbetsförmedlingen?

8:49 min

Arbetsförmedlingen generaldirektör Angeles Bermudez-Svankvist petades från sin post med omedelbar verkan i går. Detta efter massiv kritik mot hennes sätt att sköta verksamheten på Arbetsförmedlingen. Den moderata arbetsmarkandsministern Hillevi Engström motiverade beslutet att peta Bermudez-Svankvist med att "situationen har blivit ohållbar". Men var ligger ansvaret för den uppkommna siuationen och i vilken riktning bör arbetsförmedlingen gå nu?
Debatt mellan Ylva Johansson, Socialdemokraternas talesperson i arbetsmarknadsfrågor och Christer Nylander, Folkpartiets talesperson för arbetsmarkandsfrågor. Kl 7:18

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista