1 av 9
Den nedbrända Anba Moussa kyrkan i Minya. Foto: Cecilia Uddén/Sveriges Radio.
2 av 9
Jag gifte mig därinne för 10 dagar sen säger Justina och pekar in mot den utbrända kyrka. Foto: Cecilia Uddén/Sveriges Radio.
3 av 9
Fader Samuel Yousef Abdo. Foto: Cecilia Uddén/Sveriges Radio.
4 av 9
Det kristna barnhemmet i Minya - nedbränt. Foto: Cecilia Uddén/Sveriges Radio.
5 av 9
Märkta butiker i Minya (kristna butiker, märkta med svarta kryss brändes ner, muslimska butiker märkta med röda x skonades). Foto: Cecilia Uddén/Sveriges Radio.
6 av 9
Vi har fördömt attackerna mot kyrkor, säger talesmannen för brödraskapet i Minya - själv på flykt undan arresteringsvågen. Foto: Cecilia Uddén/Sveriges Radio.
7 av 9
Utbrända Amir Tadros kyrkan i Minya. Foto: Cecilia Uddén/Sveriges Radio.
8 av 9
Åtta-årige Tony i den utbrända Amir Tadros kyrkan i Minya. Foto: Cecilia Uddén/Sveriges Radio.
9 av 9
Åttaårige Tony med kompisar utanför utbrända Amir Tadros kyrkan i Minya. Foto: Cecilia Uddén/Sveriges Radio.

Brödraskapet får skulden för attacker mot kristna

6:37 min

Över 50 kyrkor och kristna institutioner i Egypten attackerades näsan samtidigt som militären genomförde sin blodiga stormning av det muslimska brödraskapets tältläger i Kairo. De koordinerade attackerna, tillsammans med uppviglande tal och uttalanden från ledande medlemmar av brödraskapet, har gjort att en stor del av landet lagt skulden på de muslimska bröderna. Värst utsatt var staden Minya i södra Egypten, där knappt en enda av stadens kyrkor skonades. Reportage av Cecilia Uddén.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista