Pia Fridén

Måndag 28 februari

Med Pia Fridén

Trovärdigheten naggas när professorer extraknäcker.

75% av professorerna på Karolinska Institutet har bisysslor av olika slag. Det visar deras egen undersökning. Är forskarnas extraknäck ett problem för deras och forskningens trovärdighet eller är det tvärtom nödvändigt för att forskning och näringsliv ska närma sig varandra. 07.21.

Pollak utan Oscarstaytett i Hollywood

Årets stora glitter- och glamourgala avgjordes tidigt i morse i Hollywood. Vi får en direktrapport av vår utsända Helena Groll som berättar om svenska besvikelser. 06.20

Så lägger du av med medicinen!

I FASS kan läkare och sjuksköterskor få information om när och hur olika läkemedel ska sättas in. Men, en handbok om motsatsen, att byta ut, trappa ned eller avsluta en medicinkur saknas i sjukvården. Men nu finns den snart. Hör om boken FAS UT. Världens första handbok för vårdpersonal om hur man utvärderar, och hur man trappar ner och avslutar, läkemedelsbehandlingar. 06.38

Vad kan den palestinska säkerhetstjänsten göra

Självmordsattentatet i Tel Aviv i fredags, som tog fyra liv, är det första allvarliga hotet mot den gryende fredsprocessen mellan israeler och palestinier. Och nu kräver den israeliske premiärministern Ariel Sharon att de palestinska ledarna krossar de militanta grupperna - annars är det slut med de fortsatta fredssträvandena. Journalisten Peter Löfgren talar om möjligheterna och riskerna i konflikernas konflikt. 07.39.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".