1 av 4
Sunil Kumar, 22, hjälper sin cancersjuke lillebror Deepak, 12, med näringslösning. Deepak, under cellgiftsbehandling på berömda AIIMS-sjukhuset i Delhi, är insvept i en filt som skydd mot vinterkölden. De sover på gatan utanför sjukhuset. Foto: Nils Horner/Sveriges Radio.
2 av 4
Sunil Pandy, 42, från en by i delstaten Bihar fick svåra magskador när en vägg rasade över honom. Han har genomgått operationer på Indiens kanske bästa sjukhus, AIIMS i Delhi. Han är glad över bra vård där, men medan behandlingen pågår måste han sova på trottoaren utanför. Foto: Nils Horner/Sveriges Radio.
3 av 4
Krishna Pandit Kumar och hans fru Vidya Pandit Devi har färdats i två dygn från Nepal till berömda AIIMS-sjukhuset i Delhi för att deras fyraåriga dotter Sujeeta Kumari ska få hjälp med en hjärnåkomma som gör att hon inte kan gå eller tala. De sover på gatan utanför sjukhuset. Foto. Nils Horner/Sveriges Radio.
4 av 4
Utrangerade bussar har parkerats utanför AIIMS-sjukhuset så att patienter ska kunna sova i dem på natten och få lite skydd från regn och vind. Foto: Nils Horner/Sveriges Radio.

När kölden sätter in i Indien blir klassklyftorna tydliga

5:13 min

I Indiens huvudstad New Delhi har januari månad varit en av de kallaste som uppmätts, med nattetid ofta bara några få plusgrader. Polisen säger att bara under januari har över 100 hemlösa hittills hittats ihjälfrusna på stadens gator. Särskilt svår är situationen för fattiga som också brottas med allvarliga hälsoproblem. Reportage av Sveriges Radios Asienkorrespondent Nils Horner.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista