Välavlönade anställda på teknikföretagen, som vill bo centralt i gamla kvarter i innerstaden, skjutsas i charterbuss mellan hem och jobb. Bussarna provocerar och har blivit blivit ett symboliskt hatobjekt för motståndet mot att människor tvingas flytta från San Francisco för att de inte har råd att bo kvar. Foto: Eric Risberg/TT.

Ilska mot teknikföretagen i San Fransisco

San Francisco- techföretag får skulden för hyreshöjningar
5:50 min

De stora teknikföretagen i San Francisco, som Facebook, Google, Apple, Microsoft och Twitter får en stor del av skulden för att hyror och huspriser ökar snabbt. De höjda hyrorna gör att många inte har råd att bo kvar.

Senaste året har priserna stigit med mellan 15 och 20 procent enligt mäklarna och priserna kan till och med överträffa New York. Välavlönade anställda på teknikföretagen, som vill bo centralt i gamla kvarter i innerstaden, skjutsas i charterbuss mellan hem och jobb. Bussarna provocerar och har blivit blivit ett symboliskt hatobjekt för motståndet mot att människor tvingas flytta från San Francisco för att de inte har råd att bo kvar. Reportage av Sveriges radios USA-korrespondent Inger Arenander.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".