Ukrainska och ryska soldater Foto: Darko Vojinovic/TT
P1-Morgon måndag 3 mars

Senaste om konflikten mellan Ryssland och Ukraina

Vad betyder det spända läget i Ukraina för Sverige?
12 min

Ryssland tycks för närvarande kontrollera halvön Krim i östra Ukraina. Samtidigt har Ukraina höjt beredskapen i och med att man kallat in reservister. Hur långt är Ukraina villigt att gå i kraftmätningen med Ryssland? Hur välrustade är de ukrainska styrkorna i relation till de ryska militära förbanden? Samtal med Erik Wiman, Aftonbladets utsände på Krim, Niklas Bernsand, Ukrainakännare vid Lunds universitet och Maria Persson Löfgren, Sveriges Radios korrespondent. 

*Vad betyder det spända läget mellan Ryssland och Ukraina för Sverige och de baltiska länderna? Samtal med bland andra Karlis Neretnieks, tidigare generalmajor, Allan Widman, folkpartistisk ledamot i försvarsberedningen och Åsa Lindestam, ledamot i försvarsberedningen och socialdemokrat. 

**Tyskland har fått en viktig diplomatisk roll när det gäller relationen till Ryssland. En rad västländer fördömer ju Rysslands agerande i Ukraina, men Tyskland har haft vad som uppfatas som en mer försonlig roll. Samtal med Daniel Alling, Sveriges Radios korrespondent i Berlin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".