Längst till vänster: Palestinier inspekterar en lägenhet som rivits efter att innehavaren kört en bil rakt genom en perrong i Jerusalem. Överst höger: Människorättsorganisationen B´tselems tidigare ledare Jessica Montell och nuvarande vd Hagai El-Ad. Längst ner till höger: Sjukvårdspersonal tar bort blod från trottoaren efter en attack mot en synagoga i Jerusalem. Foto: AP/TT och Johan-Mathias Sommarström/Sveriges Radio

Israels regering river terroristers hem

Samtal med statsvetaren Isabell Shierenbeck
6:17 min

Efter den senaste tidens våldsupptrappning har Israel lovat hårda svar på palestinska attacker. Regeringen har återupplivat en bestraffningsmetod som går ut på att att riva terroristers hus. Den här metoden får kritik av den israeliska människorättsorganisationen B´tselem, rapporterar Ekot. Även israeliska armén är kritisk till metoden. Samtal med Isabell Shierenbeck, statsvetare vid Göteborgs universitet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".