Nya protester i Ferguson, där närvaron av polis och militär är stor. Foto: Agneta Furvik/Sveriges Radio.
Nya protester i Ferguson, där närvaron av polis och militär är stor. Foto: Agneta Furvik/Sveriges Radio.
P1-MORGON TORSDAG 27 NOVEMBER

Ferguson-demonstranter ger inte upp

Agneta Furvik direkt från Ferguson
6:33 min

Vi återvänder till oroligheterna i St Louis- förorten Ferguson i USA, som nu är inne på tredje dagen.
Den tändande gnistan var beskedet att polismannen Darren Wilson inte kommer att åtalas för dödsskjutningen av en 18-årig svart man i augusti. Och nu menar många demonstranter att detta är ytterligare ett bevis på att minoriteter systematiskt diskrimineras i det amerikanska rättsväsendet.
Hör Sveriges Radios korrespondent Agneta Furvik, direkt från Ferguson. Hör också Hanna Eklund, jurist och doktorand i Europarätt och mänskliga rättigheter vid European University Institute i Florens, Italien och som tidigare har gästforskat vi Columbia University i New York.

– Det har nu fyllts på med folk. Det är samma scen som i går: en lång rad demonstranter framför polishuset vända mot långa rader av nationalgardessoldater, säger Agneta Furvik vid sextiden på morgonen, svensk tid.

– Förbi på gatorna rullar amerikanska militärfordon som vi sett i Irak och Afghanistan. Det står soldater ute på olika platser över hela staden. De vaktar elverk och vattenreservoarer. Det är en stad under belägring.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".