Läkaren Eumorfia  Markopoulou började jobba ideellt för Läkare i världen i Aten för att hjälpa flyktingar från bland annat Mellanöstern. Nu får hon också hjälpa många av sina landsmän som inte längre har råd med den vanliga vården. Foto: Johanna Melén/Sveriges Radio.
Läkaren Eumorfia Markopoulou började jobba ideellt för Läkare i världen i Aten för att hjälpa flyktingar från bland annat Mellanöstern. Nu får hon också hjälpa många av sina landsmän som inte längre har råd med den vanliga vården. Foto: Johanna Melén/Sveriges Radio.

Sjuka i Grekland får dålig vård i krisens spår

Sjukvården i Grekland, reportage av Johanna Melén
5:04 min

Cancerpatienter som inte får sin cellgiftsbehandling och bortglömda sjukdomar som är på väg tillbaka. Krisens konsekvenser för den grekiska sjukvården är allvarliga och har blivit en viktig fråga inför det grekiska parlamentsvalet nu på söndag. Reportage av Sveriges Radios Östeuropakorrespondent Johanna Melén.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".