En av de två dödsdömda som hängdes i gryningen på onsdagen var irakiskan Sajida al-Rishawi (till vänster). Hon dömdes till döden av jordansk domstol 2006 för sin inblandning i ett trippelbombdåd som tog 60 människors liv i huvudstaden Amman. Till höger: Jordanier uttrycker sin sorg och ilska över den dödade Jordanske piloten.
En av de två dödsdömda som hängdes i gryningen på onsdagen var irakiskan Sajida al-Rishawi (till vänster). Hon dömdes till döden av jordansk domstol 2006 för sin inblandning i ett trippelbombdåd som tog 60 människors liv i huvudstaden Amman. Till höger: Jordanier uttrycker sin sorg och ilska över den dödade Jordanske piloten. Foto: TT/AP/Jordansk tv

Jordanien avrättar fånge efter IS-video

Hör utrikeskommentator Agneta Ramberg
4:11 min

Igår publicerade Islamiska Staten, IS ytterligare en fruktansvärd video med vad som uppges vara en tillfångatagen jordansk stridspilot som misstänks brännas ihjäl levande, instängd i en stålbur. Jordanien svarade direkt med att meddela att de under onsdagsmorgonen kommer att avrätta en dödsdömd terrorist som IS krävt frisläppt. Flera andra länder har också reagerat med bestörtning på den misstänkta IS-videon. USA:s president Barack Obama fördömde under gårdagskvällen attentatet och lovade att insatserna mot IS ska fördubblas i fortsättningen. Hör Sveriges Radios Utrikeskommentator Agneta Ramberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".