Budgetpropositionen offentliggörs i Rosenbad i Stockholm. Foto: Jessica Gow/TT.
Budgetpropositionen offentliggörs i Rosenbad i Stockholm. Foto: Jessica Gow/TT.

Budgeten presenteras

5:31 min

Nu på morgonen klockan 8.00 släpper regeringen höstbudgeten, det är då vi får veta vilka satsningar som görs och inte görs och hur regeringen ser på det ekonomiska läget för Sverige. Hör Ekots inrikespolitiska kommentator Fredrik Furtenbach direkt med det senaste nytt ur budgeten.

Hör även debatt mellan tre ledarskribenter, Anders Linidberg, ledarskribent hos socialdemokratiska Aftonbladet, Anna Dahlberg, chef för ledarredaktionen på liberala Expressen och Smålandspostens politiska chefredaktör Markus Svensson.

Hör också Theresia Fridh, läkarstudent och socialdemokrat, Jasmin Boroumand, student i statsvetenskap och medlem i S-kvinnor och Erik Helgesson, hamnarbetare och vänsterpartist om deras förväntningar på budgeten. De intervjuas på plats vid Älvsborgshamnen i Göteborg av P4 Göteborgs reporter Maria Hansson Trens

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista