Pasta med skaldjurssås och rotsakssallad.
1 av 4
Sjukhusmat. Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT.
Sjukhusmat och överläkare Bengt von Zuhr Mûhlen
2 av 4
Överläkare Bengt von Zuhr Mûhlen vid Akademiska sjukhuset i Uppsala anser att sjukhusmaten är viktig för patienterna. Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT, Anna Larsson/Sveriges Radio.
Kvinna sitter på sjukhussängen med matsedeln framför sig.
3 av 4
Vården och personalen har varit bra, men maten är under all kritik, säger Sol-Britt. Foto: Anna Larsson/Sveriges Radio.
Sjukhusmat och överläkare Bengt von Zuhr Mûhlen
4 av 4
Överläkare Bengt von Zuhr Mûhlen vid Akademiska sjukhuset i Uppsala anser att sjukhusmaten är viktig för patienterna. Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT, Anna Larsson/Sveriges Radio.
P!-MORGON TISDAG 22 SEPTEMBER

Svensk sjukhusmat är inte god nog

11 min

Varje dag serveras 73 000 måltider till patienter på svenska sjukhus och maten ses numera som en viktig del i tillfrisknandet. Men trots att många patienter är undernärda, så har det varit svårt att få till god och näringsriktig mat på sjukhusen. Reportage av Anna Larsson.

Hör även Eva Tillman chefläkare på Södersjukhuset som är på väg att öppna ett eget tillagningskök och kocken Leif Mannerström om vikten av bra mat på vårdinrättningar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista