Poliser patrullerar Stockholms centralstation på onsdagskvällen. Terrorhotnivån i Sverige höjdes på onsdagen från tre till fyra på en femgradig skala. En fyra innebär 'högt hot', enligt hotnivåskalan. Foto: Janerik Henriksson/TT.
1 av 4
Poliser patrullerar Stockholms centralstation på onsdagskvällen. Terrorhotnivån i Sverige höjdes på onsdagen från tre till fyra på en femgradig skala. En fyra innebär 'högt hot', enligt hotnivåskalan. Foto: Janerik Henriksson/TT
man klädd i vit skjorta och mörk kavaj. Foto: Sveriges Radio
2 av 4
Kjell Wikström, avdelningschef på Säpo. Foto: Sveriges Radio
man i polisuniform framför kopparvägg. Foto: Sveriges Radio
3 av 4
Mats Löfving, chef för polisens Nationella operativa avdelning. Foto: Sveriges Radio
man framför P1-morgon logga, klädd i sj´kjorta, jacka och en väska över axeln. Foto: Sveriges Radio
4 av 4
Linus Gustafsson, forskare på terrorism och politiskt våld på Försvarshögskolan. Foto: Sveriges Radio
P1-MORGON TORSDAG 19 NOVEMBER

Höjd hotnivå i Sverige

12 min

Säpo har höjt terrorhotnivån till 4 på en femgradig skala, den högsta nivån någonsin. Vad händer nu och hur kommer vi att märka av den skärpta polisbevakningen i vardagen? Hör Mats Löfving, chef för polisens Nationella operativa avdelning och Kjell Wikström, avdelningschef på Säpo. Lena Posner-Köröszy, ordförande i judiska centralrådet, berättar om hur den judiska församlingen redan har påverkats av den förhöjda hotnivån.

Hör även Linus Gustafsson, forskare på terrorism och politiskt våld på Försvarshögskolan.

Hör vår reporter Anneli Enqvist från Centralstationen i Stockholm som träffar vaksamma resande. Dessutom för du Anna Gullberg, chefredaktör och ansvarig utgivare på Gefle Dagblad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista