Gennadij Gudkov varnar för en ny rysk revolution.
1 av 4
Gennadij Gudkov varnar för en ny rysk revolution. Foto: Foto: Maria Persson-Löfgren.
36-åriga Snesjana Jarosjok har inte råd att betala lägenhetslånet längre.
2 av 4
36-åriga Snesjana Jarosjok har inte råd att betala lägenhetslånet längre. Foto: Foto: Maria Persson Löfgren/Sveriges Radio.
Varje vecka demonstrerar besvikna låntagare utanför banker i Moskva, deras valutalån har mer än fördubblats och många kan inte betala av på lånen längre.
3 av 4
Varje vecka demonstrerar besvikna låntagare utanför banker i Moskva, deras valutalån har mer än fördubblats och många kan inte betala av på lånen längre. Foto: Foto: Maria Persson- Löfgren/Sveriges Radio.
Snesjana deltar i låntagarnas protest mot banker och makthavare.
4 av 4
Snesjana deltar i låntagarnas protest mot banker och makthavare. Foto: Foto: Maria Persson-Löfgren/Sveriges Radio.

Rysk politiker varnar för våldsamma omvälvningar

"Valen i Ryssland är imitationer"
5:41 min

I Ryssland spär den ekonomiska krisen på osäkerhet och missnöje. Olika missnöjesdemonstrationer och strejker förekommer då och då över hela Ryssland, de flesta handlar om sänkta löner eller förlorade jobb.

Detta samtidigt som det saknas politisk frihet kan skapa grogrund för våldsamma omvälvningar, varnar flera Kremlkritiska röster. En av dem är Gennadij Gudkov, före detta parlamentsledamot och specialist på säkerhetsfrågor. Reportage av Maria Persson-Löfgren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".