General Pingrenoma Zagré är överbefälhavare för Burkina Fasos armé. Han säger att landet dragit viktiga lärdomar efter terrorattacken i huvudstaden Ouagadougou den 15 januari.
1 av 2
General Pingrenoma Zagré är överbefälhavare för Burkina Fasos armé. Han säger att landet dragit viktiga lärdomar efter terrorattacken i huvudstaden Ouagadougou den 15 januari. Foto: foto: richard myrenberg/sveriges radio.
Mitt i centrala Ouagadougou slog terroristerna till den 15 januari. Utöver caféet Cappuccino så angrep de också hotell Splendid och satte eld på bilar utanför.
2 av 2
Mitt i centrala Ouagadougou slog terroristerna till den 15 januari. Utöver caféet Cappuccino så angrep de också hotell Splendid och satte eld på bilar utanför. Foto: Foto: Richard Myrenberg/Sveriges Radio.

Oro för nya terrordåd i Burkina Faso

5:59 min

För drygt tre veckor sedan drabbades det västafrikanska landet Burkina Fasos huvudstad av ett terrorattentat. Ett hotell och en restaurang angreps av beväpnade män. Fram till dess hade landet, som ligger i en region med mycket oro, varit fredat från sådana attacker. Nu måste Burkina Faso hantera den ökade hotbilden och förbereda sig på att fler attacker kan komma. Reportage av Richard Myrenberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista