Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Här hör du de senaste nyheterna, men vi nöjer oss inte där. Vi tar nyheterna djupare.

Så ska svartjobb i restaurangbranschen stoppas

Uppdaterat torsdag 11 februari 2016 kl 05.34
Publicerat torsdag 11 februari 2016 kl 05.00
"Utnyttjande av redan utsatta människor är riktigt upprörande"
11 min
En kock tillagar pasta i ett restaurangkök.
Foto: Jessica Gow/Scanpix

För att bekämpa svartjobben på krogen ska varje restaurang föra personalliggare, där namn på de som jobbar skrivs ner. Skattemyndigheten ska sedan kontrollera att ingen är där och jobbar svart. Men det finns krögare som erbjuder svartjobb nattetid, då man räknar med att Skatteverket sover. Samtal med Therese Guovelin, Hotell- och restaurangfacket, och Stefan Lundin, chefsjurist på branschorganisationen Visita.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".