uis Gustavo Celis är läkare och professor på ett av Colombias universitet, där hundratals venezolaner nu börjat plugga. Luis Gustavo ska hålla i ett introduktionsmöte för de nyanlända och har köpt med sig venezolanska arepas.
1 av 2
uis Gustavo Celis är läkare och professor på ett av Colombias universitet, där hundratals venezolaner nu börjat plugga. Luis Gustavo ska hålla i ett introduktionsmöte för de nyanlända och har köpt med sig venezolanska arepas. Foto: Lotten Collin/Sveriges Radio
Luis Rodriguez arbetar på en venezolansk restaurang i Bogotá. Han kom hit för två månader sedan eftersom han inte längre klarade av situationen i Venezuela. "Jag kunde inte betala för mitt universitet eller hjälpa min mamma med hushållskassan."
2 av 2
Luis Rodriguez arbetar på en venezolansk restaurang i Bogotá. Han kom hit för två månader sedan eftersom han inte längre klarade av situationen i Venezuela. "Jag kunde inte betala för mitt universitet eller hjälpa min mamma med hushållskassan." Foto: Lotten Collin/Sveriges Radio

Venezuelaner söker lyckan i grannlandet

6:20 min

Allt fler venezuelaner reser över gränsen till Colombia i jakt på bättre livsvillkor. I Venezuela råder akut brist på livsmedel, mediciner och hygienprodukter. Exakt hur många som kommit till Colombia de senaste månaderna är oklart eftersom de flesta tar sig in på turistvisum och stannar illegalt, men troligen rör det sig om tiotusentals människor. Reportage av Ekots korrespondent Lotten Collin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista