Tvåbarnsmamman Katja och sönerna Mikolaj och Jeremy i Warszawa. Trots att hon är målgrupp för regeringens nya barnbidrag tycker hon att det är en oansvarig reform.
1 av 2
Tvåbarnsmamman Katja och sönerna Mikolaj och Jeremy i Warszawa. Trots att hon är målgrupp för regeringens nya barnbidrag tycker hon att det är en oansvarig reform. Foto: Thella Johnson/Sveriges Radio.
Sveriges Radios korrespondent Thella Johnson intervjuar Aleksander Łaszek, chefsekonom på tankesmedjan FOR.
2 av 2
Sveriges Radios korrespondent Thella Johnson intervjuar Aleksander Łaszek, chefsekonom på tankesmedjan FOR. Foto: Sveriges Radio.

Regeringens barnbidrag delar polackerna

6:47 min

Polen är landet som länge har setts som ett exempel på rekordsnabb tillväxt i Europa. Men är den nya regeringen i landet på väg att bromsa den utvecklingen? Det tror många ekonomer som nu kritiserar planer på höjda bankskatter, sänkt pensionsålder och nya barnbidrag. Men bland polackerna själva går åsikterna isär. Reportage av vår korrespondent Thella Johnson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista