Love Larsson och Eva von Bahr tilldelades priset Bästa mask/smink (En man som heter Ove) vid Guldbaggegalan på Cirkus i Stockholm i år.  Nu har de chans att vinna en Oscar (Hundraåringen som klev ut genom fönstret).Love Larsson och Eva von Bahr tilldelades priset Bästa mask/smink (En man som heter Ove) vid Guldbaggegalan på Cirkus i Stockholm i år.  Nu har de chans att vinna en Oscar för bästa mask i filmen Hundraåringen som klev ut genom fönstret.
1 av 2
Love Larsson och Eva von Bahr tilldelades priset Bästa mask/smink (En man som heter Ove) vid Guldbaggegalan på Cirkus i Stockholm i år. Nu har de chans att vinna en Oscar (Hundraåringen som klev ut genom fönstret). Foto: Jessica Gow / TT
Alicia Vikander är nominerad för bästa kvinnliga biroll i The Danish Girl. Här på röda matta innan BAFTA-galan i London.
2 av 2
Alicia Vikander är nominerad för bästa kvinnliga biroll i The Danish Girl. Här på röda matta innan BAFTA-galan i London. Foto: Joel Ryan/Invision/AP

Två svenskar kan vinna Oscarstatyetter!

6:55 min

På söndag är det dags för Oscarsgala i Los Angeles, där det utses vilka filmer ifrån det gångna året som kommer att belönas med världens mest prestigefyllda filmpris. Det finns hopp om två svenska Oscarstatyetter - skådespelerskan Alicia Vikander är nominerad till bästa kvinnliga biroll för sin prestation i "The Danish Girl". Dessutom är de svenska maskörerna Eva von Bahr och Love Larsson nominerade för sitt arbete med filmen "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann". Vi ringer upp Eva von Bahr direkt från Hollywood.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista