Chios hamn, där folk sover under bar himmel och protesterar mot deportationerna. Många av dem var tidigare inspärrade men har lyckats ta sig ut från det låsta lägret Vial.
1 av 3
Chios hamn, där folk sover under bar himmel och protesterar mot deportationerna. Många av dem var tidigare inspärrade men har lyckats ta sig ut från det låsta lägret Vial. Foto: Palmira Koukkari Mbenga/Sveriges Radio.
Chios hamn
2 av 3
Flyktingbarn i Chios hamn. Foto: Palmira Koukkari Mbenga/Sveriges Radio.
Ett meddelande från flyktingar i Chios hamn.
3 av 3
Ett meddelande från flyktingar i Chios hamn. Foto: Palmira Koukkari Mbenga/Sveriges Radio.

P1-morgon på plats på grekiska ön Chios

5:25 min

Ön Chios i Grekland är en av dom öar som tagit emot många flyktingar. Det har gått några dagar sen den kontroversiella flyktingöverenskommelsen mellan EU och Turkiet trädde i kraft som innebär att alla som inte söker asyl i Grekland ska skickas tillbaka till Turkiet. Hur den ska genomföras verkar fortfarande oklart och ovissheten växer för de som har kommit till ön. Palmira Koukkari Mbenga, Sveriges Radios korrespondent, rapporterar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista