Angela Darzanou, journalist på den Syrizaägda tidningen Avgi, tycker inte att de stora medierna i Grekland är objektiva i sin politiska bevakning.
1 av 3
Angela Darzanou, journalist på den Syrizaägda tidningen Avgi, tycker inte att de stora medierna i Grekland är objektiva i sin politiska bevakning. Foto: Johanna Melén/Sveriges Radio.
Nick Malkoutzis, journalist på den konservativa tidningen Kathimerini säger att grekiska medier alltid har varit åsiktsstyrda och inte alltid helt balanserade i sin rapportering.
2 av 3
Nick Malkoutzis, journalist på den konservativa tidningen Kathimerini säger att grekiska medier alltid har varit åsiktsstyrda och inte alltid helt balanserade i sin rapportering. Foto: Johanna Melén/Sveriges Radio.
Många grekiska tidningar ägs av affärsmän från bland annat bygg- och rederibranschen och kritiseras ofta för att föra fram ägarnas åsikter på nyhetsplats.
3 av 3
Många grekiska tidningar ägs av affärsmän från bland annat bygg- och rederibranschen och kritiseras ofta för att föra fram ägarnas åsikter på nyhetsplats. Foto: Johanna Melén/Sveriges Radio.

Grekiska regeringen tycker att medierna i landet är för negativa

6:10 min

I skuggan av flyktingkrisen och den ekonomiska krisen så trappas nu också den politiska striden upp i Grekland. Oppositionen anklagar den vänsterledda regeringen för maktfullkomlighet och för att fortsätta det korrupta system som de hela tiden sagt att de vill bekämpa. Samtidigt anklagar regeringspartiet Syriza landets medier för att svartmåla regeringens arbete. Vår Östeuropakorrespondent Johanna Melén har träffat journalister från två olika läger för att få deras syn på läget.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista