Montage: Producenten och skådespelaren Lim Seongcheol hoppas att filmen ska få fler att vilja dela de svåra minnena som flickor och kvinnor burit efter att de tvingades tjänstgöra på japanska militärbordeller under andra världskriget. Affisch till filmen "Andarnas hemkomst".
Montage: Producenten och skådespelaren Lim Seongcheol hoppas att filmen ska få fler att vilja dela de svåra minnena som flickor och kvinnor burit efter att de tvingades tjänstgöra på japanska militärbordeller under andra världskriget. Affisch till filmen "Andarnas hemkomst". Foto: Hanna Sahlberg/Sveriges Radio/Pressbild.

Kontroversiell film om sexslavar blev publiksuccé

Berättelsen baseras på vittnesmål
5:31 min

I Sydkorea har en film om kvinnorna som tvingades arbeta på japanska militärbordeller under andra världskrigets väckt stor uppmärksamhet. Frågan är fortfarande kontroversiell och filmen tog 14 år att finansiera - men sedan blev den en oväntad publiksuccé i Sydkorea, trots det svåra ämnet. Reportage av Ekots korrepondent Hanna Sahlberg.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".