Petter Tomasson är en av runt 300 befäl och gruppchefer inom Stockholmspolisen som i våras gick en särskild utbildning om hur polisen ska arbeta om det sker ett terrorattentat.
1 av 2
Petter Tomasson är en av runt 300 befäl och gruppchefer inom Stockholmspolisen som i våras gick en särskild utbildning om hur polisen ska arbeta om det sker ett terrorattentat. Foto: Henrika Åkerman/Sveriges Radio
Stefan Singman utvecklar hur polisen i Region Stockholm arbetar mot terrorism och säger att det är viktigt att poliser i vardagen är medvetna om att det kan ske ett attentat.
2 av 2
Stefan Singman utvecklar hur polisen i Region Stockholm arbetar mot terrorism och säger att det är viktigt att poliser i vardagen är medvetna om att det kan ske ett attentat. Foto: Henrika Åkerman/Sveriges Radio

Polisen satsar på terrorträning

"Måste vara mer mentalt förberedda i vardagen"
5:42 min

Omkring 10 000 poliser i Sverige ska få mer utbildning och övning i att hantera eventuella terrorattentat. Stockholmspolisen startade redan i våras en egen utbildningssatsning. En av dem som har gått utbildningen är Petter Tomasson, tillförordnad polisinspektör vid ingripandepolisen i Stockholm city. Hur förbereder man sig mentalt på ett larm som kan vara ett terrorattentat till exempel? Reportage av Henrika Åkerman.

Hör också Jonas Hysing, chef för Nationella taktiska rådet vid NOA.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".