Fredag 8 juli

Ett dygn efter terrordåden i London
Programledare: Therese Larsson och Jörgen Huifeldt

Den brittiska huvudstaden vaknar upp efter terrordåden mot tunnelbanestationer och bussar. 37 människor har dödats och över 700 skadats. Idag sänds P1-morgon direkt från London och Stockholm, Terese Larsson finns på plats i London och Jörgen Huitfeldt i Stockholm. Du hör röster från ögonvittnen i London, reaktioner världen över och diskussioner om terrorhoten i världen.

Vetenskapsradion, Kulturnytt, Radiosporten och Ekonomiekot utgår från dagens sändning.

Svensk Londonbo berättar
05.33 Samtal med Sarah Everås bor i London och arbetar på nyhetsbyrån Reuters.

Reportage från Londons muslimer
05.37 Tony Blair pekade ut islamister som skyldiga till terrordåden, men uppmanade samtidigt till solidaritet med muslimer i allmänhet. Hör reaktioner från en moské i London.

London nu på morgonen
06.15 Vår reporter Kajsa Norell rapporterar direkt från Leicester Square i London.

Samtal  med flygresenärer på Skavsta
06.18 Trots oroligheterna i London så lyfter flygen från Sverige till den brittiska huvudstaden som vanligt idag. P1-morgons Thella Johnson träffar resenärer på Skavsta flygplats som ska åka till London under morgonen.

Vad vet vi om terroriterna?
06.24 Terroristexperten Magnus Ranstorp diskuterar vilka som kan ha legat bakom terrodåden, och vilken taktik de använt sig av.

Besök i den svenska kolonin i London
06.33 I London bor 40 000 svenskar. Vi besöker en svensk-pub där några av dem samlades under torsdagskvällen.

Reaktioner från engelsmän i Sverige
06.38 Engelsmän världen över följer utvecklingen i London. Hör två av de britter som bor i Sverige, Anthony Pasteroff och Christian Boswell, som är oroliga för släkt och vänner i London.

Reaktioner i dansk och amerkansk press
06.43 Efter attackerna har hot mot flera andra länder uttalats från en islamistisk terrorgrupp. Rapport om vad tidningarna skriver i Danmark och USA, med journalisterna Staffan Dahllöf, Köpenhamn och Anders Holmberg, korrespondent Washington.

En engelsk tunnelbaneresenär berättar
07.19 Direktrapport från Londons tunnelbana av vår reporter Johan Bratt.

Allmänna kommunikationer i skottlinjen
7.22 Varför har flera terrorattentat riktats mot kollektivtrafiken? Går det att skydda bussar och tåg mot bombdåd? Samtal med Magnus Ranstorp, terroristexpert och Johan Hedenfalk, säkerhetsansvarig på SL, Storstockholms lokaltrafik.

Attentatets effekter på brittisk inrikespolitik
7.33 Hur kommer terrorattackerna att påverka människor i Storbritannien och den brittiska inrikespolitiken. Samtal med Ann Lanning, tidigare lokalpolitiker för Labour och vår korrespondent Agneta Ramberg.

Storbritanniens ambassadör i Sverige
7.39 Storbritanniens ambassadör i Sverige, Anthony Cary, kommenterar händelserna i London.

Två berättelser från svenska Londonbor
8.15 Monica Bengtsson och Johan Löwenstam är två av de tiotusentals svenskar som bor i London. Hör dem berätta hur terrordåden kommer påverka deras vardagsliv.

Leila Freivalds och Fredrik Reinfeldt
8.22 Vad får attackerna för följder i den svenska utrikespolitiken? Diskussion med utrikesminister Laila Freivalds och moderatledaren Fredrik Reinfeldt.

Svensk vid Havistock Square
8.32 Samtal med Christer Nordström, polisens presstalesman på semester i London.

Lars-Gunnar Erlandsson
8.40 Vad driver terrorister och hur har terrorismen i världen utvecklats? Samtal med vår korrespondent Lars-Gunnar Erlandsson som mött både islamister på Bali och hamasledare i Mellanösterna, och frågat vad de vill uppnå.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista