Elak clown.
1 av 2
De nya onda clownerna har dykt upp och hotat folk även i Sverige. Var kommer detta virala fenomen från och hur reagerar seriösa clowner som biståndsorganisationen clowner utan gränser på de onda pajasarna undrar Thomas i dag. Foto: Nathan Rupert/Flickr/http://bit.ly/2dmEDqL/(CC BY-NC-ND 2.0)
Clown och polis
2 av 2
Två personer utklädda till clowner uttalade dödshot efter en kvinna i Skänninge. Foto: Jonas Ekströmer/TT och Saul Loeb/AFB

19-årig man knivskuren av clown i Varberg

Polisen: Tyvärr räknade vi med att det skulle hända
7:04 min

På senare år har clownen på film och i litteratur fått en mer obehaglig roll. Och de senaste dagarna verkar det ha flyttat ut i verkliga livet i Sverige. Igår kväll blev en man i 19-årsåldern knivskuren i axeln av en okänd person i clownmask. Polisen har inte fått tag på gärningsmannen.

Flera personer har hotats av utklädda clowner här i Sverige, bland annat i Skänninge utanför Mjölby. Hör om fenomenet som funnits ett tag runtom i världen. Bland annat i USA, Kanada, Storbritannien och Australien. P1 Morgon gästas av Thomas Agnevik på polisen i Östergötland, och Fred Andersson, skräckexpert.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".