Områdesbild från Bedford Styuvesant  ntervjuerna gjordes.
1 av 4
Områdesbild från Bedford Styuvesant ntervjuerna gjordes. Foto: Maria Ridderstedt/Sveriges Radio.
Anette från Berlin som tycker att det är bra att man nu har infört ett förbud mot att hyra ut hela lägenheter i Berlin, vilket har gjort att flera hyresrätter kommer ut på marknaden. Men hon använder gärna Airbnb när hon själv turistar i New York.
2 av 4
Anette från Berlin som tycker att det är bra att man nu har infört ett förbud mot att hyra ut hela lägenheter i Berlin, vilket har gjort att flera hyresrätter kommer ut på marknaden. Men hon använder gärna Airbnb när hon själv turistar i New York. Foto: Maria Ridderstedt/Sveriges Radio.
Butiksbiträdet Mr Brown som bott i området Bedford Styuvesant i 22 år och tycker att det har förändrats, framför allt till det bättre.
3 av 4
Butiksbiträdet Mr Brown som bott i området Bedford Styuvesant i 22 år och tycker att det har förändrats, framför allt till det bättre. Foto: Maria Ridderstedt/Sveriges Radio.
Områdesaktivisten Murray Cox och hans hund Finch
4 av 4
Områdesaktivisten Murray Cox och hans hund Finch. Foto: Maria Ridderstedt/Sveriges Radio.

Tuffare tag mot AirBnb i New York

Allt färre bostäder med överkomlig hyra förlåginkomsttagare i New Yor
6:00 min

Uthyrningssajten Airbnb har på några år blivit större än världens största hotellkedja Marriott. Men en av uthyrningstjänsten största marknader i USA är hotad. I förra veckan skrev New Yorks guvernör Andrew Cuomo under en lag som gör att man kan bötesfälla en person på 70 000 kronor som hyr ut en hel lägenhet via Airbnbs plattform. Bakgrunden till regeländringen är bland annat att kritiker menar att Airbnb-turismen också leder till exploatering av områden där fattiga får flytta när priserna går upp.

Ekots reportrar Maria Ridderstedt och Karin Wettre besökte Brooklyn i New York för att tala med folk om hur Airbnb-uthyrningen har påverkat området.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".