Flyktingläger.
1 av 3
Afrikas värsta humanitära katastrof just nu. Två miljoner är på flykt och 14 miljoner behöver nödhjälp som i det här flyktinglägret i Maiduguri i norra Nigeria. Foto: Johan Bergendorff/Sveriges Radio.
Tre kvinnor som sitter med två barn i knäet.
2 av 3
Kaltun Rawaye, Falmata Gream och Hamsat Mustapha oroar sig för att barnen Bakura Modu 2, Ali Bukar 4 och Falmata 4 är så undernärda. I det här flyktinglägret i Maiduguri i nordöstra Nigeria har de dock börjat få mer näringsrik mat och vård. Foto: Johan Bergendorff/Sveriges Radio.
Man framför en helikopter.
3 av 3
75 000 barn som riskerar att dö här av svält inom de närmaste månaderna efter att Boko Haram slagit sönder livet för många i nordöstra Nigeria, säger FN:s humanitära samordnare Peter Lundberg. Foto: Johan Bergendorff/Sveriges Radio.

Svältkatastrof hotar i Nigeria

"Barnen var väldigt magra, man såg revbenen"
7:11 min

Nigeria riskerar en svältkatastrof efter att terrororganisationen Boko Haram har slagit ut stora delar av landets jordbruksproduktion. 75 000 barn i Nigeria kan komma att dö av svält under det kommande året, varnar hjälporganisationer. Och hjälpinsatserna når inte fram till många områden i nordöstra Nigeria som fortfarande kontrolleras av Boko Haram. Vår korrespondent Johan Bergendorff finns på plats i Nigeria.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".