Mjölmask och syrsa kan vara vår kommande mat. Foto: Johanna Hellström/Sveriges Radio.
Mjölmask och syrsa kan vara vår kommande mat. Foto: Johanna Hellström/Sveriges Radio.

Får det lov att vara en syrsa?

"Syrsa smakar lite som det knapriga på ett stekt ägg"
9:47 min

Hur ska framtidens miljövänliga livsmedel se ut? För att få svar på den frågan besöker P1-morgon i dag en tävling i Grythyttan, där 14 innovatörer slåss om ett pris som utdelas för klimatsmarta proteiner. På plats för att smaka på syrsor, mjölmask och lupiner är Simon Schagerström, reporter på P4 Örebro. Hör också Åsa Berggren, professor vid Sveriges Lantbruksuniversitet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".