Lev Schlossberg oppositionspolitiker som blev misshandlad vid sitt hem i Pskov, deltog i EU Rysslandssamtal i Bryssel.
1 av 3
Lev Schlossberg oppositionspolitiker som blev misshandlad vid sitt hem i Pskov, deltog i EU Rysslandssamtal i Bryssel. Foto: Maria Persson Löfgren/Sveriges Radio.
Exilryssen och exmiljardären Michail Chodorkovskij var centralperson för ett EU Rysslandsmöte i EU parlamentet Bryssel.
2 av 3
Exilryssen och exmiljardären Michail Chodorkovskij var centralperson för ett EU Rysslandsmöte i EU parlamentet Bryssel. Foto: Maria Persson Löfgren/Sveriges Radio.
Vladimir Kara-Murza, chef för Öppna Ryssland i Ryssland, blev förgiftad och höll på att dö.
3 av 3
Vladimir Kara-Murza, chef för Öppna Ryssland i Ryssland, blev förgiftad och höll på att dö. Foto: Maria Persson Löfgren/Sveriges Radio.

Utvecklingen för relationerna mellan Ryssland och EU

Lev Schlossberg: Jag har inte två olika ståndpunkter utan står för min europeiska politik och tänker inte låta mig skrämmas"
6:11 min

De ryssar som inte kommer  överens med president Putin och regimen i Kreml sitter inte passivt och väntar på att något ska hända, utan odlar istället kontakter med Europa och EU. I veckan som gick träffade både kända exilryssar och oppositionella, som bor kvar i Ryssland, olika politiker i EU-parlamentet. Reportage av Maria Persson Löfgren.

Mer om Ryssland

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".