Man och flagga.
1 av 2
USA:s blivande president Donald Trump. Foto: Drew Angerer/TT.
Hans Bergström, docent i statsvetenskap och före detta chefredaktör för Dagens Nyheter, och Olle Wästberg, tidigare generalkonsul i New York och demokratiutredare.
2 av 2
Hans Bergström, docent i statsvetenskap och före detta chefredaktör för Dagens Nyheter, och Olle Wästberg, tidigare generalkonsul i New York och demokratiutredare. Foto: Lena Wiktorin/Sveriges Radio

Vad blir av Trumps vallöften?

Olle Wästberg: Trump uppfattar sig inte vald på program
15 min

USA:s tillträdande president Donald Trump intervjuades nyligen av tidningen New York Times. I intervjun backade han från sina tidigare åsikter om klimatet och öppnade för att den globala uppvärmningen kan ha orsakats av människan. Och det är bara en av många frågor där Donald Trump har ändrat åsikt den senaste tiden.

I valkampanjen höll han en hård ton, han ville bland annat fängsla Hillary Clinton, skrota Obamacare och tillåta tortyr, men sedan han blev vald till president har han backat från flera av vallöftena. Samtidigt finns det en utbredd ovisshet och även oro kring hur Trumps presidentskap ska bli. Hör Olle Wästberg, tidigare generalkonsul i New York och demokratiutredare, och Hans Bergström, docent i statsvetenskap och före detta chefredaktör för Dagens Nyheter.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".