José Solórzano har tillsammans med andra medlemmar i socialistpartiet tagit över ett bageri i centrala Caracas, efter att det exproprierades av regeringen.
1 av 4
José Solórzano har tillsammans med andra medlemmar i socialistpartiet tagit över ett bageri i centrala Caracas, efter att det exproprierades av regeringen. Foto: Lotten Collin/Sveriges Radio.
Eliana är en av alltfler venezolaner som tvingas gräva i soporna efter mat.
2 av 4
Eliana är en av alltfler venezolaner som tvingas gräva i soporna efter mat. Foto: Lotten Collin/Sveriges Radio.
Enligt regeringens nya bestämmelser måste alla bagerier ha bröd klart tidigt på morgonen. Därför kyls degen redan på kvällen innan.
3 av 4
Enligt regeringens nya bestämmelser måste alla bagerier ha bröd klart tidigt på morgonen. Därför kyls degen redan på kvällen innan. Foto: Lotten Collin/Sveriges Radio.
Alla bagerier tvingas följa regeringens nya regler om brödens vikt och pris. På ett av bagerierna sitter en lista över priser och vikter för bröden, som de statliga inspektörerna lämnat.
4 av 4
Alla bagerier tvingas följa regeringens nya regler om brödens vikt och pris. På ett av bagerierna sitter en lista över priser och vikter för bröden, som de statliga inspektörerna lämnat. Foto: Lotten Collin/Sveriges Radio.

Staten tar över bagerierna

"Ett regeringsbyte är enda sättet att förändra det här"
7:05 min

Venezuela. I landet hölls det återigen i går stora protester mot president Nicolás Maduro. Senast i raden av verksamheter att regleras av staten är bagerierna. Hör Sveriges Radios korrespondent Lotten Collins reportage från Caracas.

Bakgrunden till missnöjet är den ekonomiska krisen: Venezuela har brist på i stort sett allt, och människor står flera timmar i kö för att få tag på mat och mediciner. Regeringens lösning på livsmedelsbristen är att ta över fabriker, butiker och jordbruksmark, men hittills har det bara förvärrat krisen.

Mer om Venezuela

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".